2014. június 16., hétfő

Retro fürdőruhák - nyolcvanas évek

Nem mézesmadzag


Nem volt csodálatos díszlet, virággal övezett színpad, ragyogó világítás, mégis jobban éreztem magam, mint a pazar divatbemutatókon. Itt ugyanis nem kellett lemondóan legyinteni: szép, szép, de úgysem kapható. A Divatáru Nagykereskedelmi Vállalat olyan fürdőruhákba bújtatta a manekeneket, amelyek hamarosan megvásárolhatóak lesznek.
- Országszerte mi hozzuk forgalomba a strandcikkeket – mondja Krakovits György kereskedelmi igazgató – Az elmúlt év végén az Inter-Continentálban rendeztünk bemutatót a hazai gyárak és szövetkezetek fürdőruháiból és a kiskereskedőkkel együtt itt választottuk ki azokat a fazonokat, amelyeket megrendeltünk. Húsvét után folyamatosan az üzletekbe kerülnek a mostani, házi bemutatónkon látható fürdőruhák, strandtáskák, gyereknapozók.
Nem lehet panaszkodni a kínálatra. Szép anyagból készültek a fürdőruhák – legtöbb a Váci Kötöttárugyár, a Budapesti Finomkötöttárugyár, és a Fővárosi Ruhaipari Vállalat terméke – van köztük pettyes, tigriscsíkos, virágos és egyszínű-- A hírek szerint a régóta divatos fekete is kapható lesz. Mind a bikinik, mind az egyrészesek között vannak combnál kissé felszabottak is, amelyek hosszítják a lábat. A férfiak örömére a bikinik nadrágja kisebb, oldalt pántokkal összefogott. Az egyrészesek is készülnek merészebb fazonban, csak néhány „fölösleges” centi különbözteti meg őket a bikinitől. Látni engedik azt, ami szép, és jótékonyan takarják a vakbélműtét helyét.
- A fürdőruhák valóban szépek, de vajon a minőségük is megfelelő?
- Lényegesen jobb, mint a korábbi években – válaszolja Krakovits György. - Anyaguk szintetikus, mérettartó, hamar száradnak, szép a festésük. Várhatóan olcsóbbak lesznek, mint tavaly.
Természetesen nem feledkezünk meg a kevésbé vékony hölgyekről sem, lesz bikini magasított nadrággal és hagyományos fazonú egyrészes fürdőruha. Bakfis méretből is elegendő kapható és több mint félmillió gyereknapozót és játszóruhát hozunk forgalomba országszerte.
Az, hogy mi kapható majd Szegeden és Szombathelyen, mit árulnak a Corvinban és az Úttörő Áruházban, az attól függ, a kiskereskedők mit rendelnek a Divatáru Nagykereskedelmi Vállalattól. Van miből válogatni és bizonyára a miskolciak éppoly szívesen vásárolják meg az új modelleket, mint a fővárosiak.

V.V.




(Magyar Ifjúság 1980. ÁPRILIS 11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése