2014. június 15., vasárnap

Az alkoholmentes italok előestéi - negyvenes évek

Alkoholmentes bor Svájcban

Jellemzően svájci kísérletről számol be a Bernben megjelenő Der Bund című svájci napilap. Svájci tudósok azzal foglalkoznak, hogy hogyan tudnának a szőlő terméséből alkoholmentes folyadékot készíteni. Megállapítják, hogy a szőlőtermés nagy részét nem gyümölcs alakjában fogyasztják az országban, sokkal hasznosabbnak találnák azonban, hogyha a kipréselt szőlőlé alkoholmentesen kerülne forgalomba. A kísérletek folynak. Az új folyadék készítéséhez azonban igen sok és drága technikai felszerelés szükséges. Egyelőre a szőlőtermés 2-3 százalékát használják fel ilyen módon. A berni absztinens szövetség támogatja természetesen elsősorban a terveket erkölcsileg és anyagilag egyaránt.

(1948. december 21. - Magyar Nemzet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése